Under juli månad nås vi enklast via info@activerecycling.se

Container - Hyr container på era villkor

Är du i behov av att hyra container? Hos oss på Active Recycling kan du hyra containrar i alla olika typer och storlekar oavsett om du är ett företag, en bostadsrättsförening, samfällighet eller privatperson.

Vi underlättar er avfallshantering med en enkel och flexibel lösning så du kan fokusera på annat än att sortera och transportera avfall; Därför erbjuder vi också kostnadsfri rådgivning och offertförfrågning online med tidsbokning för leverans och upphämtning.

Hur man hyr en container

Vi vill att det ska vara lätt för dig att hitta rätt container för dina behov, oavsett om du är privatperson, företräder en förening eller är företagare. Vi vill också att det ska vara lika lätt att hyra en container för dig med tillfälliga behov som det är för den med mer långvariga eller permanenta behov.
Nedan har vi samlat lite behjälplig information och länkar till vårt offertverktyg för att underlätta er planering kring avfallshantering.

Avfallsguiden – Planera ditt behov av container direkt

Vår avfallsguide hjälper dig att snabbt och lätt hitta rätt val av container, storsäck eller övriga tjänster för hantering av ert avfall. När du går igenom guiden får du först svara på några snabba och enkla frågor om vem du är som kund och var i Sverige du befinner dig, följt av vilket avfall och uppskattad mängd du tänker slänga. Utifrån dina svar rekommenderar vår guide automatiskt den avfallscontainer eller tjänst som bäst passar dig och dina önskemål bäst. Härifrån kan du sedan enkelt begära en offert via vårt offertverktyg. Vet du redan vad du vill ha kan du hoppa över detta steg och gå direkt till offertförfrågan här.

Offertförfrågan på container och övriga tjänster inom avfallshantering

I vårt offertverktyg väljer du den container eller tjänst som bäst passar ditt behov baserat på ditt resultat i avfallsguiden. Blev du rekommenderad en container väljer du dess specifikationer i verktyget och anger antalet dagar du är i behov av att hyra den, samt uppskattad ungefärlig vikt av avfallet och din valda fraktion. Utifrån de variablerna ger vi dig sedan ett indikationspris på hela lösningen inklusive hyran av containern, mängd avfall, utsättning och upphämtning.

Boka utsättning och upphämtning av önskad container

När du använder vårt offertverktyg kan du enkelt välja att boka ett datum för utsättning och upphämtning av containern direkt, eller så kan du givetvis välja att avvakta med just detta. Tjänsten är alltså inte bindande på något sätt, utan du har full kontroll hela tiden.
Ange dina kontaktuppgifter och skicka en offertförfrågan till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt för att bekräfta bokningen av din container.

Placering av hyrd container

Inom 48 timmar (vardagar) från första kontakten kan utplacering av container ordnas. Vid utsättningen krävs cirka 12-14 meters fri raksträcka och eventuellt polistillstånd om den ska placeras på en allmän gata. Enligt överenskommelse med kund lastar vi av och på containern på avtalat datum och ert avfall transporteras sedan i den fyllda containern till en certifierad anläggning där det vägs och sorteras.

Container för bostadsrättsförening

Är ni en bostadsrättsförening eller samfällighet som vill hyra en container för exempelvis vår eller höststädning så har du kommit rätt! Vi samarbetar idag med ca 200 föreningar som bl.a har behov av container för sina städdagar där vi även erbjuder separata kärl för elektronik samt farligt avfall. När en förening vill hyra en container ställs denna oftast på en allmän gata och därmed behövs ett polistillstånd samt valet av container blir oftast en täck/låsbar container där man sätter på sina egna lås. Detta för att hindra obehöriga att slänga i saker i containern. Att beställa till ett elektronik kärl minimerar risken för att elektronik hamnar i containern och därmed onödiga kostnader som uppstår. När du hyr en container hos oss förser vi alltid dig med en tydlig sorteringsguide som visar vad som får och inte får slängas i containern. Läs mer om container för bostadsrättsförening här!

Genom att hyra en container av oss sparar ni värdefull tid samtidigt som ni säkerställer att avfallet tas väl hand om på ett tryggt och korrekt sätt.

Hör av dig till oss

Vi tror att alla kan göra skillnad för att miljön ska bli bättre. Därför tar vi stort ansvar i det avtryck vi sätter på klimatet. Vi vill bidra till ett bättre samhälle och natur genom att fokusera på insamling, återanvändning och återvinning av material. Alla kan göra något, och på detta sätt tror vi att vi kan göra skillnad.

Oavsett om du är privatperson, har ett företag, är en bostadsrättsförening eller något annat så hjälper vi dig med att transportera och sortera ditt avfall. Välkommen!

Kontakt: 020 – 10 45 75 eller info@activerecycling.se