Under juli månad nås vi enklast via info@activerecycling.se

Plockservice / bortforsling

Behöver vi sortera avfallet innan ni kommer?

Nej. Sortering ingår i vårt offererade pris och sker efter upphämtning på certifierad återvinningscentral.

Behöver vi vara på plats när ni kommer?

Vi ser gärna att ni förbereder för att vi kommer genom att ställa ut nödvändigt material eller ge instruktioner kring kodlås etc. Annars behöver ni inte vara på plats. Vi tar alltid en före- och efterbild vid bortforsling som säkerhet.

Hämtar ni vad som helst?

Vi hämtar det mesta men det kan kosta extra om det ingår extra tunga lyft. Då kan det vara lämpligt att begära en specifik offert. Det kan ni göra här.

Hur vet vi hur mycket det kommer kosta?

Vid kontakt med oss får ni förklara eller visa vad som skall hämtas och vi ger utifrån det ett indikationspris per kubikmeter. Överskrider hämtningen det som ursprungligen överenskommet så kontaktar vi er när vi är på plats för att få bekräftelse på det nya priset.

Kan ni hämta föremål även på helger?

Hämtning på helger är vanligtvis ingenting vi erbjuder men är det akut försöker vi alltid lösa det. Dock är priserna dyrare på helgerna och offereras annorlunda.

Behöver ni veta vad som skall hämtas innan ni kommer?

För att vi ska kunna planera transporten behöver vi veta på ett ungefär hur många kubikmeter det handlar om. Är ni osäkra så kan vi genom överenskommelse boka en större transport och debitera er i efterhand för kubikmeterpriset.

Vad händer med saker som är i gott skick?

Med ert samtycke lämnar vi möbler och annat till välgörenhetsorganisationer som en del av avfallstrappans andra steg; återanvända. Läs mer om avfallstrappan och vårt miljöarbete här.

Vad gör ni med allt ni hämtar?

Saker som är i gott skick skänker vi till olika välgörenhetsorganisationer för återanvändning. Det som inte går att återanvändas transporteras till certifierade återvinningscentraler där materialen tas tillvara på för återvinning.