info@activerecycling.se

Container

Det är enkelt och smidigt att hyra en container från oss men det är viktigt att beakta en del saker före beställning. Får det exempelvis plats med en container? Vad får absolut inte slängas i en container?
Vi hjälper mer än gärna till att besvara dessa frågor via mail eller telefon, men för dig som vill läsa på lite före har vi sammanställt en FAQ med de vanligaste frågor och svar.

Offertförfrågan
Vad är maxvikten för en container?

Maxvikten beror på vilken storlek du väljer på din container samt vilket fordon som transporterar den. För containrar på 5 till 16 m³ tar en maxvikt på 6 ton om de transporteras med en liftdumper. Containrar på 12 till 30 m³ tar en maxvikt på 10 ton så länge de transporteras med en lastväxlare.

Hur mycket plats behövs för att placera en container?

En liftdumper behöver ungefär 12 meter i raksträcka för att kunna placera en container medan en lastväxlare behöver cirka 14 meter.

Får man slänga vad som helst i containern?

Nej! När ni beställer en container väljer ni även vilken fraktion ni vill fylla den med. Är ni osäker på vilken fraktion som gäller för ert avfall? Se vår sorteringsguide här.

Vad händer om man slänger avfall från olika fraktioner i samma container?

Följer du inte anvisningarna utifrån sorteringsguiden riskerar du att bli debiterad en straffavgift. Avgiften kan vara ett engångsbelopp, styckprisbelopp eller kronor /kilo. Läs mer om detta i våra allmänna villkor här.

Hur lång tid behöver ni för att placera ut och/eller hämta en container?

Från och med första kontakten med kund brukar vi kunna ordna placering eller upphämtning inom 48 timmar på vardagar.

Hur vet jag vilket avfall som tillhör vilken fraktion?

Vilket avfall som tillhör vilket fraktion kan du se i vår sorteringsguide här. Vid ytterligare frågor kan du kontakta oss.

Får man ställa en container på gatan?

För att få ställa en container på gatan krävs ett polistillstånd. Tillståndet ansöker man om hos kommunen. Ska containern placeras på privat mark behövs inget tillstånd. Om det visar sig att vi inte kan hämta containern pga felplacering etc kan hämtningen bedömas som en bomkörning och du debiteras då minst 1500 kr. Läs mer om bomkörning här.

Hur mycket kostar en container?

Det är flera variabler som påverkar priset på en container. Bland annat utsättning, hemtag, storlek, ort etc. Gör en offertförfrågan på önskad containerstorlek och vilken fraktion som du vill bli av med så skickar vi en tydlig offert!

Debiterar ni per ton eller kg?

Vi debiterar enbart för den mängd som slängs i containern, alltså per kg.
Exempel: Avfall på 0.55 ton = 550 kg x behandlingsavgiften.

Vad händer om jag överlastar containern?

En överlastad container kan påverka upphämtningen. Är containern så pass överfull att den inte går att lasta på så debiteras ni en bomkörning och containern lämnas kvar för er att lasta av. Om containern går att lasta på så debiteras ni en överlastskostnad och en kostnad för övervikten. Läs mer på våra allmänna villkor här.

Kan jag sätta hänglås på containern?

Ja, har du beställt en täckt container så är den låsbar och vanliga hänglås kan användas. Du ansvarar själv för att låsa upp och ta av hänglåsen innan containern tas hem.

Vad händer med avfallet som slängts i containern?

Allt avfall körs till olika certifierade anläggningar för sortering och bearbetning.