info@activerecycling.se

Tips innan bokning

Här har vi punktat några viktiga saker att ta hänsyn till innan du bokar en container. Har ni några frågor så hör gärna av er!

  • Våra containers är upp mot 6 meter långa och 3 meter breda. Därför krävs det ganska stort utrymme för placering plus lite extra för manövrering. Liftdumprarna behöver minst 12 meter i raksträcka för placering medan en lastväxlare behöver cirka 14 meter.
  • En container plus lastbil kan väga flera ton tillsammans. Se därför till att underlaget är stabilt och kan hålla för tyngre fordon. Eventuella repor och skador på mark ansvarar uppdragsgivaren för och ingenting Active Recycling står skyldiga inför.
  • Se till att det inte står bilar och andra större föremål i vägen där containern skall placeras eller hämtas upp. Om manövrering vid placering och upphämtning inte blir genomförbar riskerar du som kund att betala för en bomkörning.
  • Om containern placeras på allmän väg eller gata behövs ett polistillstånd. Detta ansöker man om via polisens hemsida.
  • Det är viktigt att bara avfall av den valda fraktionen slängs i containern. Avfall som aldrig får slängas i en container är elektronikavfall, matavfall och miljöfarligt avfall som målarfärg, bildäck eller starka vätskor. Se vår sorteringsguide och allmänna villkor.
  • Tänk även på att inte överskrida maxvikten för containrarna. Läs mer om maxvikter och continrarnas storlekar här.

Har ni funderingar eller frågor så är ni mer än välkomna att kontakta oss för rådgivning.