Hållbara julklappstips

Varje år köps materiella julklappar som tyvärr påverkar vår miljö negativt. Active Recycling vill därför tipsa om hållbara julklappstips som inte bara värnar om vår miljö utan även kommer att uppskattas av dina nära och kära.

Tips på gröna julgåvor

I en stressig värld har materiella julklappar blivit ett vanligt fenomen. I takt med att vi köper mer julklappar har även belastningen på jordens resurser ökat. Därför vill vi lyfta upp att ge bort något så dyrbart som din egen tid! Nedan tipsar vi om hur du kan hjälpa dina nära och kära genom att skänka din tid till dem och samtidigt bidra till en mer välmående miljö. Vissa tips kostar inte ens pengar!

  • Putsa fönster – Kom ihåg att använda miljövänlig fönsterputs.
  • Städa ur vind/förrådet – Var stenhård och våga släng mer än du egentligen vill! Har din vän/familjemedlem mycket saker kan en container komma väl till hands.
  • Bortforsling – Har ni större och tyngre föremål kan tjänsten plockservice vara en fin julklapp.
  • Rensa i trädgården – Varför inte ge bort ett 10-klippkort med snöskottning eller göra trädgården redo för våren när vi går mot ljusare tider?
  • Måla hus/staket/förråd – Det här är en grej som gärna prioriteras bort. Samla gänget, köp miljövänlig målarfärg och måla på!
  • Rensa stuprör och hängrännor – En underskattad åtgärd som är enkel att utföra och är skonsam mot husfasaden.
  • Städa/tvätta bil – Det här kan vara en tidskrävande (och tråkig) grej att göra själv. Det går att göra det lätt för sig genom att köpa tjänsten men om du vill göra det själv så finns flera miljövänliga produkter att använda sig av.

Många av tipsen är mindre roliga att göra på egen hand och blir mycket roligare om man hjälps åt.

För er som kanske inte riktigt har tid just nu och hellre vill ge bort en materiell gåva är vår storsäck/byggsäck ett perfekt val. Ge bort storsäcken/byggsäcken i julklapp nu med ett löfte om att exempelvis hjälpa till att fylla säcken genom en trädgårdsrensning framåt våren. Läs gärna vårt inlägg om olika användningsområden för vår storsäck/byggsäck för mer inspiration.

Offertförfrågan