info@activerecycling.se

Storsäck / Byggsäck - Vid renovering och rensning

En storsäck, även kallad byggsäck, tar betydligt mindre plats än en container men fyller i princip samma funktion till ett lägre pris. En storsäck lämpar sig vid mindre renoveringar, rensningar, städ samt vid trädgårdsarbeten. Du kan fylla din byggsäck med allt från brännbart avfall, deponi, blandat avfall och trädgårdsavfall. Vi vill underlätta genom att erbjuda en så flexibel och enkel lösning som möjligt för avfallshantering. Därför erbjuder vi även ett offertförfrågningsverktyg där ni kan göra en förfrågan på upphämtning.

Köp din Active Bag här Offertförfrågan

Hur bokar man hämtning av byggsäck?

Funderar du på hur du ska lösa ett tillfällig, akut eller mer permanent behov av avfallshantering? Vi förstår att det inte är helt enkelt att veta vad man behöver, hur man sorterar i en byggsäck eller vilken storlek som behövs. Tveka inte på att höra av dig så vägleder vi dig till rätt val! För att boka upphämtning för en eller flera byggsäckar görs detta enklast via vår offertförfrågan.

Byggsäck eller Container?

Det finns flera aspekter att beakta i detta val. Har du mycket avfall och plats för en container? Då är container oftast det självklara valet. Har du mycket avfall och inget utrymme för en container? Då passar byggsäck perfekt! En byggsäck passar även utmärkt för mindre avfall men som väger mycket exempelvis jord eller sten. Vi ställer alla relevanta frågor innan en bokning görs för att det ska bli så smidigt och billigt som möjligt för att bli av med ditt avfall.

Avfallsguiden för storsäckar och övriga tjänster inom avfallshantering

Är du i behov av en storsäck? Eller har du ett tillfälligt ökat behov av avfallshantering? Prova vår guide! Avfallsguiden visar rätt val av tjänst/avfallshantering utifrån dina behov. När du går igenom guiden får du först svara på enkla frågor om vem du är som kund och var i Sverige du befinner dig, följt av vilket avfall och uppskattad mängd du ämnar slänga. Utifrån dina angivna behov rekommenderar vi en lösning – Storsäck (Active Bag), avfallscontainer eller bortforsling (plockservice). Härifrån kan du sedan skicka en bokningsförfrågan för upphämtning av fylld byggsäck. Vet du redan vilken lösning du vill ha kan du hoppa över guiden och gå direkt till bokningsförfrågan.

Bokningsförfrågan på byggsäck

I bokningsförfrågan väljer du den tjänst som du vill boka upphämtning för. Fyll i antal byggsäck, storlek på dem och vilka fraktioner de är fyllda med för att få en offert på upphämtning och avfallshantering.  

Upphämtning av er Byggsäck

När din byggsäck är fylld är det viktigt att den försluts korrekt så att inget avfall sticker ut ur säcken och att avfallet inte överskrider maxvikten för en byggsäck. Om du har fyllda säckar och är i behov av upphämtning kan du boka det direkt i verktyget genom att fylla i dina kontaktuppgifter och skicka en bokningsförfrågan. Vi kontaktar dig så fort som möjligt för bekräftelse. För att minimera riskerna vid upphämtning med kranbil bör säcken placeras så lättillgängligt som möjligt. Undvik att placera byggsäcken i trånga utrymmen, under föremål eller bredvid fordon. När vi har hämtat dina storsäckar transporteras dem till en certifierad återvinningsanläggning.