Återvinn dina glasflaskor från nyårsafton

Midsommar- och nyårsafton är de högtider på året där det används flest glasflaskor. Börja det nya året med en miljövänlig insats.

Glasförpackningar kan återvinnas i all oändlighet

Med glasförpackningar syftar vi till mat/drycks-förpackningar gjorda av glas. Det kan exempelvis vara en sillburk eller julmustflaska som du köper i din livsmedelsbutik. Den här sortens glas lämnar du på vilken återvinningsstation som helst eller, om möjligt, pantar i en livsmedelsbutik. Kom ihåg att separera glasförpackningen som ofärgat/färgat. Glasförpackningar kan krossas och smältas hur många gånger som helst utan att tappa i kvalité.

Har du fler olika sorters glas kan du läsa mer om Hur du återvinner dina glasföremål.

Glasinsamling Uppsala

Active Recycling har sedan några år tillbaka samlat in alla glasförpackningar i hela Uppsala län. För er som har sett oss tömma glasbehållarna är en vanlig missuppfattning att vi blandar ofärgat/färgat glas i vår lastbil efter att ni har sorterat det. Självklart gör vi vårt yttersta för att värna om miljön och har en skiljevägg i containern på vårt släp som separerar färgerna.

Containertjänst Uppsala

Det är inte bara glas vi samlar in i Uppsala län utan vi utför även containertjänst i kommunerna Enskede, Knivsta och Uppsala. Vi vill att det ska vara smidigt att hyra en container och via vårt offertformulär kan du enkelt hyra en container på era villkor.

Offertförfrågan