Skillnad på wellpapp och returkartong

Har du någon gång stått och kliat dig i huvudet när du ska återvinna och ser två kärl där ena heter Wellpapp och den andra Returkartong? Idag kommer du lära dig skillnaden!

Wellpapp

Wellpapp är en miljövänlig produkt som tillverkas av förnyelsebara resurser i form av barr- och lövmassa.  Materialet känns igen av ytterskikt gjort av papper med vågiga mellanskikt. Just det vågiga mellanskiktet är det lättaste sättet att skilja på wellpapp och andra pappersmaterial.

h_forpackningar_kartonger_tryckfolket_prbox_480pxl_STSAB

Returkartong

Returkartong och papp (som pappersförpackningar är gjorda av) är ett tjockt och styvt förpackningsmaterial av papper. Tjockleken avgör om det är returkartong eller papp där papp är det tjockare förpackningsmaterialet.

Hur återvinns materialen?

Wellpapp och returkartong ska inte källsorteras tillsammans eftersom returkartong inte kan ingå i den massan som blir till ny wellpapp. Däremot kan wellpapp återvinnas som returkartong. Som alltid när det kommer till förpackningar ska du källsortera pappersförpackningar på en återvinningsstation eller fastighetsnära insamling (FNI). Wellpappen återvinner du i hänvisad container på återvinningscentral.

För att underlätta sorteringen i hemmet kan en storsäck/byggsäck vara bra för att separera materialen. Eftersom materialet tar en stor plats rekommenderar vi våra större säckar (M&L). Tänk på att om materialet blir blött väger det väldigt mycket! Har du däremot väldigt mycket wellpapp eller returkartong hemma kan en container passa dig. Vi erbjuder container i många olika storlekar och former för att passa just ditt behov.

 

Offertförfrågan