Vårstädning? Här är 5 saker att tänka på

Är det dags för den årliga vårstädningen och att rensa ur förrådet, hemmet eller fixa i trädgården? Nedan hittar du 5 viktiga saker att tänka på för en smidig vårstädning!

1. Tänk på att uppskatta er avfallsmängd innan ni väljer tjänst
Vid större mängder avfall lönar det sig att beställa en container för att bli av med grovsopor eller andra fraktioner på ett smidigt samt miljövänligt sätt.

Har ni redan bra koll på den uppskattade mängden? Då är ni välkomna att göra en direkt offertförfrågan, helt kostnadsfritt! Vi svarar alltid inom 60 minuter!

Offertförfrågan

 

2. Vilken tjänst passar mig bäst?
Containertjänst, Active bags eller plockservice-bortforsling? Vad är behovet? Jo, hur mycket avfall som ni behöver bli av med är den avgörande frågan här. Att hyra en container som nämnt ovan är det smidigaste sättet för att bli av med mycket avfall, däremot så är kanske inte behovet så stort eller så känns en container omständligt för just er.

Här kan ni i stället välja att beställa våra Active bags som kommer i tre olika storlekar, small, medium och large. Dessa så kallade byggsäckar är enkla att fylla med mindre avfall direkt utanför er bostad eller på tomten som vi sedan hämtar med kranbil. I dessa säckar kan man fylla allt från möbler, trä, trädgårdsavfall, schaktmassor och även blandat avfall.

Är inte hyra en container ett alternativ eller Active bags så är vår plockservice en väldigt eftertraktad tjänst. Här ställer ni fram det som ni vill bli av med, vi hämtar stora som små mängder. Vår personal kommer på angivet datum och lyfter in detta direkt i en lätt lastbil för att köra vidare till återvinning där vi även får chansen att skänka intakta möbler med Ert godkännande.

Ni behöver inte tänka på att sortera materialet vid hämtning då det ingår i vår tjänst. Ni som kund behöver inte heller bära grovsoporna från t.ex vinden eller förråd då även detta ingår i vår tjänst, ni pekar, vi bär.

3. Blanda eller sortera avfallet?
Det är väldigt vanligt att tänka att sortering leder till en mindre miljöpåverkan, men vid en vårstädning bidrar ni till en mindre klimatpåverkan genom att hyra en container där allt material blandas. Detta sorteras sedan ut på en certifierad återvinningsanläggning och transporten blir endast två vändor med tung lastbil i stället för flera containrar med betydligt mindre material per lass. Vi vill vara tydliga med att vi inte uppmanar till att blanda avfall, utan enbart när det kommer till en vårstädning eller liknande.

Vid större vårstädningar som kräver två eller flera containrar så är det bättre för plånboken och för vår eftersortering ifall ni sorterar upp materialet i olika fraktioner så som, trä, brännbart m.m.

4. Tillstånd för att placera containern på allmän gata är nödvändigt
Har ni beställt en container som ska placeras på en offentlig plats så behöver ni söka tillstånd för detta hos närmaste polismyndighet. Detta är något som beställare tillhandhåller. Ett tillstånd brukar ta mellan ett och två veckor för att verkställas, så tänk på att vara ute i god tid.

5. Låsbar container eller öppen variant?
Har man beställt en container som ska placeras i ett tätbefolkat område finns det tyvärr en stor chans att obehöriga fyller er container med oönskat avfall. Därav rekommenderar vi alltid låsbara containrar i områden där ni inte har klar tillsyn och koll på containern. Ni sätter på egna hänglås som tas bort innan hemtag av containern.

En öppen container är enklare att fylla och brukar vara mer relevant ifall containern t.ex står utanför på en garageuppfart eller ifall man endast ska hyra containern över dagen.

Ni som beställare ansvarar för containern och allt avfalls som slängs i den.

Vill du läsa mer om oss på Active Recycling och hur vi kan hjälpa dig med ditt avfall kan du göra det här. Vet du redan vad du behöver, så är du välkommen att göra en direkt offertförfrågan. Vi svarar alltid inom 60min.

Offertförfrågan